Nosaltres 2017-07-04T10:40:00+00:00

Nosaltres

La Fàbric@ sccl es constitueix l’any 2013 com cooperativa a partir de la iniciativa i el compromís de diferents persones. És una col·laboració professional i d’amistat que ve de lluny, i que ara cristal·litza en aquesta cooperativa.

Les persones que formem part de La Fàbric@ sccl

 • Som un equip que apostem pels reptes socials des de la nostra vàlua com a professionals interdisciplinaris formats en diferents camps de les ciències socials i humanes.
 • Tenim clar que des de la diversitat de visions podem anar més lluny en les nostres intervencions.
 • Considerem el treball en equip fonamental per a entendre i incidir en la realitat de manera més integrada i responsable.
 • Sabem moure’ns des del respecte amb persones i col·lectius d’edats, procedències, creences, caràcters i diferents, tot reconeixent i valorant la seva riquesa.
 • Coneixem les maneres d’implicar la gent fent-la co-responsable de la transformació personal, social i de l’entorn, mitjançant metodologies innovadores que permeten comprendre els processos individuals i col·lectius.
 • Plantegem un enfocament comunitari i global-local de la realitat que traslladem a tots els projectes que desenvolupem.
 • Creiem fermament en la força dels vincles i en el potencial de les relacions i les sinergies per a canviar el món.
 • Detectem reptes i possibilitats en les persones, les relacions i els territoris, més enllà dels problemes.
 • Ens sentim properes a la filosofia del “Bon viure”.
 • Estem compromeses amb moviments pel canvi social com l’ecologia, la cultura de pau, l’economia solidària, el feminisme, el canvi de paradigma, …
 • Apostem per un canvi social paral·lel a l’empoderament de les persones que impulsem.

Les persones i les comunitats són els subjectes principals de la nostra acció amb un compromís ètic i sincer en els processos de transformació i d’assoliment de nivells òptims de qualitat de vida. Estem compromeses, com a persones i de manera professional, en la construcció d’un món millor per a tothom i tenim eines i capacitat per a contribuir a fer-ho possible.

L’Equip

Mercè Zegrí
Mercè ZegríAntropòloga
Antropòloga, cooperativista de La Fàbric@ i professora associada en el Departament d’Antropologia de la UB.
Formació, recerca aplicada i intervenció en processos de desenvolupament local.
Especialitzada en interculturalitat i mediació comunitària.
Josep Mª Navarro Cantero
Josep Mª Navarro CanteroGeografia i Història, especialitat en Antropologia
Sóc llicenciat en Geografia i Història, especialitat en Antropologia, a més he realizat dos cursos de doctorat per la UB.
Treballo com a dinamitzador comunitari i sòcio -cultural, amb una mirada i perspectiva intercultural; dinamitzo processos comunitaris tot incorporant l’economia solidària i el desenvolupament local i social en comunitats, barris, municipis.
He dirigit i coordinat diversos equips de professionals vinculats a Serveis Públics .
Sóc professor associat a l’Escola de Treball social, Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. Imparteixo “Interculturalitat i Immigració”, “Desenvolupament Comunitari”, i tutoritzo nombrosos Treballs de Final de Grau.
M’he anat especialitzant de forma autodidacta i al llarg de més de 25 anys en temes relacionats amb política, societat, cultures del Nord d’Àfrica-Magreb, i de l’Àsia Menor-Pròxim Orient.
He treballat uns 20 anys en projectes d’acció comunitària al Marroc i Algèria.
Col.laboro en multitud d’activitats culturals i de solidaritat que organitza l’associació SODEPAU de la que sóc membre fundador, i formo part de la seva junta directiva.
M’agrada la muntanya, i la natura, així com la gastronomia, el jazz, la música popular, el teatre, el cinema, i m’encanta llegir tot tipus de novel.les, assaigs, poesia, etc…
Doris Boira
Doris BoiraDeveloper
Formo part de la Cooperativa La Fàbric@.
Soc llicenciada en Comunicació Audiovisual amb un doctorat en Comunicació i Diversitat Cultural a la UAB.
Porto la direcció del Casal d’Entitats Mas Guinardó.
Tinc experiència en mediacions comunitàries, processos participatius, serveis municipals de mediació i gestió cultural.
He realitzat recerca entorn la diversitat cultural i els mitjans de comunicació per a la Mesa per a la Diversitat de l’Audiovisual del CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) de la que formo part.
He estat vinculada durant 15 anys a ràdios comunitàries a Catalunya i a la xarxa Amarc-Europa amb projectes de gènere i multiculturals.
Soc mare i formo part d’una família multicultural.
M’interessa el treball en equip i la creativitat.
El meu repte personal és la pau a nivell personal, social i mundial.
Em trobo a gust amb la filosofia del “Bon Viure”.
Arianna Vindici
Arianna VindiciDeveloper
Sóc politòloga, agent d’igualtat de gènere i mare de dos nenes.
Treballo com a tècnica en la gestió d’un equipament municipal, el Casal d’Entitats Mas Guinardó
Tinc formació en Ciències Polítiques, Cultura de Pau, Salud Mental en Contextos de Violencia Política y Catástrofes , Gènere i Igualtat, Inserció Laboral.

Sóc una persona versàtil, capaç d’assolir tasques molt diverses i que no deixa d’aprendre.
M’interessa el treball amb les persones, als territoris.
Soc sòcia fundadora de La Lupa, Associació de Comunicació Social per al desenvolupament, on he realitzat reportatges de fotografia documentalista i tallers de Fotografia com a eina d’expressió personal.
M’agrada molt el llenguatge visual, des de la fotografia al disseny gràfic i la il•lustració, còmics i mangas.
El meu repte és trobar el meu propi llenguatge creatiu, eina d’expressió i elaboració personal d’inquietuds, reflexions, vivències…

Vanessa Escayola Villuendas
Vanessa Escayola Villuendas
Treballadora Social

Des del 2013, treballo en projectes d’acompanyament veïnal, processos comunitaris i Economia Social i Solidària al barri del Bon Pastor.

Tinc formació en Treball Social i en Cooperació internacional al desenvolupament i acció humanitària. Actualment, estic estudiant Antropologia Social i Cultural.

Silvano Aversano Cosmai
Silvano Aversano CosmaiDinamitzador Comunitari
Em vaig formar en Màrqueting i Fotogràfia i treballo com a Dinamitzador Comunitari.
Es parla tant de participació, implicació, organització, processos, metodologies…jo en parlo cada dia, amb la gent, al territori.
El meu àmbit és la dinamització comunitària, i m’interessen la democratització de les decisions que afecten a la ciutadania i la creació i reforç d’espais de diàlegs i debat per a visibilitzar i ajudar a difondre la veu de veïns i veïnes.
Treballo per la comunitat, amb la comunitat, dins la comunitat.
Ser empàtic, creatiu, mediador, pràctic, efectiu, sincer, equilibrat i honest és una obligació i un recte diari.
Estudio el fenomen Smart City buscant solucions concretes als problemes de la ciutadania a través de les possibilitats que ens ofereix l’Economia Social i Solidària.
En el meu temps lliure vaig en bici, pujo muntanyes, surto amb la vella Volkswagen T2 del ’78 i somnio amb un mon millor.
Alex Jaime Camarasa
Alex Jaime CamarasaGerent
Sóc llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i he realitzat 2 màsters, el primer en Màrketing i el segón en Direcció en Recursos Humans.
Treballo com a Gerent de la Cooperativa des del Maig del 2015.

He treballat a sectors prou diversos com el farmacèutic, el gran consum o el turisme i en diferents àreas de l’empresa, el que m’ha aportat una visió molt ample del funcionament de l’empresa.

M’agrada implicar-me en els projectes i tracto d’aportar la meva experiencia en altres àmbits a totes les meves tasques.

Em considero una persona que genera confiança, proactiva i pràctica a més d’organitzada.
M’interessa el desenvolupament personal propi i aliè i estic formant-me en PNL per tenir més i millors eines en la gestió de les emocions i de les persones.

M’agrada molt fer esport (bàquet, pàdel i running), compartir el meu temps amb els amics i família i conèixer gent i cultures diferents.
El meu repte personal és viatjar al major nombre possible de llocs i aprendre quelcom de cadascun d’ells.